• Ομιλίες από τη διαδικτυακή επιστημονική συνάντηση ΕΛΙΟΣ-ΕΕΜΜΟ "Φθινοπωρινές Ημέρες Οστεοπόρωσης"

  Η διαδικτυακή κοινή επιστημονική συνάντηση ΕΛΙΟΣ - ΕΕΜΜΟ "Φθινοπωρινές Ημέρες Οστεοπόρωσης" παρουσιάζεται στο επίσημο κανάλι του Ελληνικού Ιδρύματος Οστεοπόρωσης στο youtube.
   
  Μπορείτε να παρακολουθήσετε τις ομιλίες και τα περιστατικά στο παρακάτω link:
   
 • ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ EMA ΓΙΑ ΤΟ EVENITY (ROMOSOZUMAB) ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗ

  Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) γνωμοδότησε τελικά θετικά για την έγκριση του Evenity (Romosozumab) μετά από επαναξιολόγηση της αρχικής του αρνητικής απόφασης τον Ιούλιο 2019. Η ένδειξη χορήγησης είναι περιορισμένη σε μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες με σοβαρή οστεοπόρωση και αυξημένο κίνδυνο κατάγματος.

   

  Για να κατεβάσετε την απόφαση του EMA, παρακαλώ πατήστε εδώ

 • ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

  Με αφορμή γραπτού ερωτήματος του συναδέλφου ορθοπαιδικού Κου Αθανάσιου Σιδηρόπουλου και πολλών άλλων συναδέλφων καθώς και προφορικών διευκρινιστικών ερωτημάτων, το Ελληνικό Ίδρυμα Οστεοπόρωσης (ΕΛ.Ι.ΟΣ.) που αποβλέπει στην καλύτερη αντιμετώπιση των Μεταβολικών Νοσημάτων των Οστών και στηριζόμενο πάντα μόνο σε επιστημονικά κριτήρια βάσει των διεθνών και ελληνικών οδηγιών (ΕΛ.Ι.ΟΣ., Ε.Ε.Μ.Μ.Ο.), προσκαλεί και ενθαρρύνει τα μέλη του και όλους τους επιστήμονες με ενασχόληση στο μεταβολισμό των οστών να απευθύνονται στο ΕΛΙΟΣ, τόσο για τους επιστημονικούς προβληματισμούς σχετικά με την καλύτερη διαχείριση των νοσημάτων, όσο και για θέματα που άπτονται σε καθημερινά ζητήματα και στην καθημερινή γενική πρακτική.

   

  Για το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΛΙΟΣ

  Γεώργιος Καπετάνος

  Ομότιμος Καθηγητής Ορθοπαιδικής ΑΠΘ

  Πρόεδρος ΕΛΙΟΣ

seractil 1016x130

Μεταβολές του Σώματος με την Πάροδο της Ηλικίας

    COVER BODY CHANGES resize

   Γεώργιος Π. Λυρίτης            

   Mε διαιτολόγια από την Κλινική Διαιτολόγο
   κ. Αμαλία Τσαγκάρη

   Αθήνα, 2012

 

Tο σώμα μας είναι ο καθρέφτης της υγείας μας. Πολλές ασθένειες εκδηλώνονται με αλλαγές της εξωτερικής εμφάνισης, όπως είναι η δυσκολία στην βάδιση, η κύφωση, η μυϊκή αδυναμία κ.ά. Εκτός όμως από αυτό ο χρόνος φέρνει και φυσιολογικές αλλαγές στο σώμα μας, αλλά και την εξωτερική μας εμφάνιση. Για παράδειγμα,κάθε δέκα χρόνια χάνουμε ένα εκατοστόμετρο από το ανάστημα μας, ενώ η πλάτη μας σκύβει 2-3 μοίρες. Στο βιβλίο αυτό περιγράγονται απλοποιημένα οι μεταβολές του σώματος, τόσο οι φυσιολογικές όσο και οι παθολογικές, η αιτία τους, η σύνδεσή τους με άλλες παθολογικές καταστάσεις και φυσικά η πρόληψή τους. Η πρόληψη αλλά και η διόρθωση των διαταραχών των αλλαγών του σώματος πρέπει ασφαλώς να ξεκινά (και πιθανόν να ολοκληρώνεται) με φυσικούς τρόπους όπως είναι η άσκηση, η αλλαγή των καθημερινών συνηθειών και η διατροφή.

Για να κατεβάσετε το pdf.πατήστε εδώ

Οστεοπόρωση και άλλες Παθήσεις του Σκελετού

COVER OSTEOPOROSIS resize

  

 Γεώργιος Π.Λυρίτης

 

 Αθήνα, 2011

 

 

Για να κατεβάσετε το pdf.πατήστε εδώ